نشستن شتاب دهنده ها در بستر قانونی خود/ تولید محتوا از ایران واقعی در پلتفرم سی سو تک
معاون گردشگری کشور در بازدید از شتاب دهنده سی سو تک مرکز رشد و نوآوری دانشگاه علامه طباطبائی با تاکید بر نشستن شتاب دهنده ها در بستر قانونی خود گفت: در تلاشیم با تعامل با شتاب دهنده سی سو تک به تولید محتوا واقعی در خصوص گردشگری کشور بپردازیم.
به گزارش روبط عمومی شتاب دهنده سی سو تک مرکز رشد و نوآوری دانشگاه علامه طباطبائی ولی تیموری صبح امروز، ۲۲ دی ۹۷، به بازدید از اولین شتاب دهنده تخصصی کشور در حوزه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی پرداخت.
کمبود زیرساخت در گردشگری
در این بازدید تیموری ضمن تاکید بر ضرورت ورود استارت آپ ها و مجموعه های شتاب دهنده به رونق گردشگری کشور عنوان کرد: امیدواریم در همکاری شتاب دهنده سی سو تک با معاونت گردشگری بتوانیم برای فعالیت شرکت های دانش بنیان، شرکت های خلاق و نیز شتاب دهنده ها فرآیندهای قانونی مورد نیاز را فراهم کنیم تا در آینده فعالیت استارت آپ ها در این سه حوزه نیز زیرمجموعه این مجموعه قوانین قرار بگیرند.معاون گردشگری کشور ضمن تاکید بر تولید محتوای واقعی در معرفی گردشگری و جاذبه های کشور، گفت: متاسفانه در دنیا تصویر واقعی ای از ایران و قابلیت های آن در حوزه گردشگری وجود ندارد. در همکاری با شتاب دهنده سی سوتک در صدد هستیم محتوای مورد نیاز در این حوزه را به زبان فارسی و سایر زبان های پر مخاطب دنیا تولید کنیم زیرا در حال حاضر معضل اصلی گردشگری کشور در حوزه اطلاع رسانی و تبلیغات است.
او با تاکید بر لزوم اولویت بندی فعالیت ها برای رونق گردشگری کشور خاطرنشان کرد: در صورت کمبود زیرساخت در گردشگری می توان از طریق ایجاد پویایی در حوزه اطلاع رسانی و تبلیغات این کمبود را جبران کرد. اما در فقدان اطلاع رسانی و تولید محتوا نمی توان از زیرساخت موجود بهره کافی را برد.
معاون گردشگری کشور با انتقاد از توده وار شدن حضور گردشگر در برخی نقاط خاص کشور تاکید کرد: همانگونه که برخی از استان ها با سرریز گردشگر مواجه هستند و برخی دیگر با وجود جذابیت های فوق العاده بدون گردشگر مانده اند در حوزه آموزش نیز با فقدان هدایت درست مواجه هستیم.
او اضافه کرد: همه در حوزه های مختلفی به آموزش می پردازند اما این آموزش ها سطحی است؛ این پراکندگی فرصت ایجاد عمق را از بین برده است.
تیموری عنوان کرد: شتاب دهنده ها باید پایاپای صنعت گردشگری و نه تند تر از این حوزه حرکت کنند. لذا اولین بخش همکاری با شتاب دهنده سی سو تک ایجاد پلتفرمی است که بر اساس آن باید ها و نباید های این حوزه و نیز محتوا از ایران واقعی مشخص و تولید می شود.
ترسو بودن صنعت گردشگری و تاثیر پذیری فراوان
معاون گردشگری کشور تاکید کرد: با توجه به ترسو بودن صنعت گردشگری و تاثیر پذیری فراوان آن از هر اتفاقی در کشور این پلتفرم باید به گونه ای تهیه شود که اشتباهات احتمالی آینده منجر به از بین رفتن فضای استارت آپ ها و شرکت های خلاق در حوزه گردشگری نشود.
او با ابراز خرسندی از ورود معاونت فناوری و کاربردی سازی پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور به حوزه توسعه استارت آپ ها عنوان کرد: فضای کار در این حوزه گسترده است. در نظر داریم با حضور بیشتر معاونت علمی و فناوری نظم و نسخ را در حوزه مجوز، آموزش و انجام کار در اتصال فناوری با ۳ حوزه گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی ایجاد کنیم.
تیموری با اشاره به ضرورت الکترونیکی کردن مراکز اطلاع رسانی گردشگران گفت: برای اجرا کردن این طرح با پشتوانه های مالی که معرفی می شود، شتاب دهنده سی سو تک می تواند مجری متخصصی در حوزه ایجاد پلتفرم و تولید محتوا در این حوزه باشد که به عنوان محور تجاری ( business center) فعالیت می کند.
استارت آپ ها باید از نگاه آژانس محور دوری کنند
در ادامه صورح واحد زاده مدیرعامل سی سو تک گفت: گردشگری تنها زیرساخت نیست و استارت آپ ها باید از نگاه آژانس محور دوری کنند. در این میان جای استارت آپ ها نه در مقابل آژانس های مسافرتی بلکه در کنار و دوشادوش آنها است زیرا تنها در این صورت موفق به رونق گردشگری کشور و ارز آوری در شرایط حال حاضر اقتصادی خواهیم شد.
واحد زاده در پایان ضمن تائید سیاستهای حوزه گردشگری و تأکید این معاونت بر ایجاد یک بستر برای معرفی ایران واقعی خاطرنشان کرد: تمام تلاش شتابدهنده سی سو تک این است که در تعامل با حوزه گردشگری چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی این سیاست را بهصورت برد – برد و بر اساس منافع ملی دنبال کند.